För att postutdelningen ska fungera så behöver alla nya fastighetsboxar registreras och förses med de centrallås som brevbärarna använder.

Detta behöver du för att beställa centrallås till nya fastighetsboxar:

  • Organisationsnummer till bostadsrättsförening eller fastighetsägare.
  • Antal fastighetsboxar som ska installeras på vilka adresser.
  • Referensnummer från din fastighetsboxleveratör (står ofta på orderbekräftelsen).

Leveranstiden för lås och nycklar är cirka 2–3 veckor. Om du har beställt centrallås men inte fått ett bekräftelsemail inom 30 minuter kontakta oss på service@fastighetsboxar.se.

Beställ centrallås här

Mer om centrallås

Varje fastighetsbox har ett centrallås som brevbärarna använder för att öppna upp hela fastighetsboxen.
Ofta är flera fastighetsboxar monterade bredvid varandra.

Centrallåset och nycklar ingår när du köper en fastighetsbox så ingen extra kostnad tillkommer när du beställer låsen med hjälp av boxens referensnummer. Låsen tillverkas av ASSA.

Om du beställer lås till flera fastighetsboxar så kan du välja att nycklarna ska fungerar i så många fastighetsboxar som möjligt eller att få unika nycklar till varje fastighetsbox.

Till skillnad från centrallåsen så levereras de lås och nycklar som postmottagarna använder för att öppna sina postfack tillsammans med fastighetsboxen.

Beställ centrallås till nya fastighetsboxar här


Fler lås eller nycklar till en befintlig fastighetsbox

För att köpa fler nycklar till centrallåset på en befintlig fastighetsbox vänder du dig direkt till en låssmed. Om du behöver fler nycklar till de boendes postfack så ska du kontakta din boxleverantör.

Så beställer du nycklar och lås till befintlig box