Installationsanmälan & låsbeställning

för att beställa låscylinder, nycklar och nyckelkort  till din nya fastighetsbox samt för att anmäla att denna kommer att installeras.

Tack för att du har valt fastighetsbox – den moderna utdelningsformen.

När du installerar fastighetsbox måste det alltid göras en installationsanmälan.

Genom installationsanmälan beställs nycklar för fastighetsägaren och postoperatören till fastighetsboxen. Det kan ta cirka tre veckor innan ni får låscylindern för er anläggning. Från anmälan, till dess att den unika låscylindern till centrallåset finns hos er och anläggningen, kan tas i bruk tar det cirka tre veckor.

Fastighetsboxen ska även besiktigas och godkännas innan utdelningen kan börja. PostNord har uppdraget att utföra besiktningen.

Installationsanmälan kan göras genom att fylla i och skicka in anmälan nedan.

Det går också bra att via telefon göra den till Forum för Fastighetsboxar, 020-20 20 25.

Installationsanmälan | On-line

Anmäl installationen i formuläret nedan. Kontakta oss gärna om ni har frågor på tfn 020 – 20 20 25.

Installationsanmälan


Om fastighetsägaren

Uppgifterna om fastighetsägaren används för att sända ut kontrolluppgift för att bekräfta anmälan, för fakturering och för att koppla ihop fastighetsägarens boxar så att samma låscylinder/nyckel kan användas när det är möjligt och fastighetsägare vill (se “Vill du ha samma låskombination”) nedan.


Om Fastigheten

Fastighetens adress styr tillverkning av låscylinder/nyckel som baseras på postnummer. Felaktig uppgift kan medföra att fastighetsägare måste beställa ny låscylinder/nyckel och installation och driftstart försenas.

Preliminärt installationsdatum används av Posten för att börja bevaka när besiktning kan ske.

Preliminärt startdatum används av postoperatörerna i deras planering inför driftstart.

Anläggningstyp används för avstämning av rätt antal centrallås.

Referensnummer är ett niosiffrigt referensnummer som identifierar anläggningen t ex vid framtida kompletteringar eller byte av låscylinder/centrallåsnyckel.

“Vill du ha samma låskombination?” Svarar fastighetsägaren Ja så tillverkas cylinder så att fastighetsägaren kan använda samma nyckel till alla/flera boxanläggningar/adresser inom ett område (hur stort ett sådant område är styrs av nyckelsystemets uppbyggnad)
Ja = samma nyckel för flera anläggningar, nej = unik nyckel för varje anläggning.

Leveransadress används för utskick av låscylinder/centrallåsnyckel. Kan vara skiljt från uppgift 2-3 då installation utförs av entreprenör eller fastighetsskötare.

Kundtjänst

Öppettider

Vi har öppet helgfri måndag till fredag 8.00–16.30 förutom följande dagar då vi har öppet 8.00-16.00: Trettondagsafton, Skärtorsdag, Valborgsmässoafton, dag före Kristi himmelsfärsdag, dag före Alla Helgonsdag och dag före julafton.

Innan du ringer är det bra om du har följande uppgifter till hands:

  • det referensnummer du har fått i din orderbekräftelse.
  • organisationsnummer.
  • uppgifter om fastigheten, till exempel adress och postnummer.